Mia Munteanu

Dinner Stories: în grădina de toamnă

Mia Munteanu
Dinner Stories: în grădina de toamnă

Iubesc culorile toamnei și bogăția ei. Roșu, portocaliu, galben și verde, un anotimp întreg așezat într-o singură farfurie. Autumn apple sangria cu scorțișoară, o tartă de dovleac cu alune de pădure tocmai se pregătește să iasă din cuptor.  Bine ai venit la o nouă ediție Dinner Stories, noi gătim pentru tine.

În grădină se aud câteva frunze foșnind, e seară și e un pic răcoare. A venit toamna. Copacii defilează, la fel și ingredientele din bucătăria noastră. Pe 19 septembrie gătim în showroomul celor de la PIATRAONLINE și te invit să ni te alături. Sigur, nu în bucătărie, unde Veronica pregătește bucate sănătoase, ci în grădina de toamnă, aproape de pădure.
 
Castanul, arțarul, stejarul și teiul ne așteaptă, la fel și veverița, cucul și ciocănitoarea, le vei auzi imediat după apus, căci de această dată Dinner Stories are ecran deschis către cer și ecran deschis către pădure.
 
Așa cum te-am obișnuit, dragă cititorule, evenimentele Dinner Stories au loc în apartamente găsite pe AirBnb și rezervate doar pentru o singură seară, parte dintr-o inițativă în care ne propunem să încurajăm mesele calde pe care le poate pregăti oricine, acasă în propria bucătărie (vezi aici cum a fost ultima ediție).
 
Pentru că e început de toamnă, unul dintre anotimpurile noastre preferate, ne-am dorit ca această ediție să fie una cu adevărat specială. Tocmai de aceea găzduim cina noastră în cel mai mare pavilion de arhitectură din Europa dedicat pietrei naturale. Trust me on this, e Pinterest worthy, un loc de care s-ar îndrăgosti pe loc și irecuperabil orice design aficionado. Și nu e departe de fi numit o casă. De fapt, mi-ar fi tare greu să-ți povestesc despre ce este sau ce nu este locul unde urmează să ne împrietenim. Ar putea fi o galerie de artă sau o expoziție, un apartament dichisit sau o grădină de vară, toate acestea în același timp. We simply love it.
 
Aici ne așteaptă o bucătărie pregătită să facă față oricărei așteptări, gătim și servim pe piatră naturală, iar rose-ul, oh rose-ul ne așteaptă cu cuburi din…piatră naturală pe care le vom pune la rece. Exact, nu cuburi de gheață, ci cuburi din granit, un material natural cunoscut pentru conductivitatea sa termică. Iată, chiar și noi învățăm lucruri noi, cu fiecare ediție.
 
Te așteaptă o cină pregătită cu ingrediente fresh, cumpărate și gătite în aceeași zi, dar și o seară a la Ted Talks pentru că urmează să învățăm lucruri noi împreună: cum arată lista de cumpărături, cine sunt producătorii locali, despre smart and healthy shopping și, bineînțeles, despre cum să-ți administrezi mai simplu și mai sănătos resursele pe care le ai.
 
Bring your friends or just your fancy pants. Dar fără sofisticăreli, gătim pentru oameni pasionați de viață sănătoasă. Nu suntem chefi și nici nu ne dorim să fim, we’re just two passioned young ladies care au decis că e timpul să te cheme la masă pe tine sau pe prietenii tăi. Gătim simplu și sănătos, preparate pe care ai putea chiar și tu să le gătești acasă, cu puțin curaj și un gram de curiozitate, bineînțeles.
 
Ah, și încă ceva, poți lăsa mașina acasă pentru că ne-am gândit că ar fi tare drăguț să te bucuri pe deplin de poveștile din jurul mesei, așa că îți trimitem un Black Cab, courtesy of our friends @PIATRAONLINE, care să te ia de la birou sau de acasă si care te duce înapoi în locul unde îți dorești să ajungi.
 
Avem doar 15 locuri, așadar ar fi bine să completezi formularul de mai jos.

Dinner Stories

1. Înscrie-te online, completează formularul de mai jos. Price Ticket: 180 lei.

Join us for dinner, apoi primești în căsuța ta de inbox un booklet digital cu toate ingredientele și rețetele pe care le încerci aici, dar și informații care să te ajute să ajungi mai ușor la producătorii locali. Și bineînțeles, pleci acasă un super healthy yummy gift pe care l-am pregătit cu ajutorul partenerilor noștri. 🙏

2. Odată achitat biletul online, urmează să primești pe mail adresa unde urmează să ne întâlnim. 🙈 

3. Ne bucurăm de o cină ca acasă, aici îți faci prieteni noi și înveți lucruri noi. 

Meniul #dinnerstories, 19 septembrie:

1. Homemade hummus cu morcovi din grădină și mix de condimente

2. Frigarui de tofu și ciuperci încinse pe grătar,  sos de soia, coriandru și sirop de cocos, din cocos adevărat

3. Bame în crustă de nuci cu sos aioli de caju

4. Vegan Sheppards pie, inspirată din bucătăria tradițională englezească

5. Salata cu kale, spanac, sfeclă roșie, dovleac, muguri de pin, semințe de susan negru, rodie, și năut copt, dressing de smochine

6. Pumkin pie cu dulce sănătos, pentru că a venit toamna 🙈

+ Selecție de vinuri rose și alb din agricultură ecologică, Domeniul Bogdan, Lemonaid și apă de cocos de la cooperativa FRUFRU.

Ingredientele provin din agricultură organică sau din România, precum piețe sau mici furnizori. Nu folosim zahăr sau alte ingrediente produse la nivel industrial, totul este pregătit în bucătăria noastră, în aceeași zi.

Numele tău *
Numele tău
Telefonul tău *
Telefonul tău
Dinner Storing_pavilionul de arhitectura PIATRAONLINE.jpg
  Inspirație de aici: https://www.willfrolicforfood.com/blog/2016/11/butternut-squash-shepherds-pie.html

Inspirație de aici: https://www.willfrolicforfood.com/blog/2016/11/butternut-squash-shepherds-pie.html

Dinner Storing_pavilionul de arhitectura PIATRAONLINE2.jpg
  Inspirație de aici: https://www.willfrolicforfood.com/blog/2016/11/butternut-squash-shepherds-pie.html

Inspirație de aici: https://www.willfrolicforfood.com/blog/2016/11/butternut-squash-shepherds-pie.html

Dinner Storing_pavilionul de arhitectura PIATRAONLINE5.jpg
Dinner Storing_pavilionul de arhitectura PIATRAONLINE7.jpg
  Inspirație de aici: http://www.dollyandoatmeal.com/blog/2015/2/13/warm-squash-parsnip-and-kale-salad-w-pomegranate-dressing?rq=squash&crlt.pid=camp.901GmKEpfWRI

Inspirație de aici: http://www.dollyandoatmeal.com/blog/2015/2/13/warm-squash-parsnip-and-kale-salad-w-pomegranate-dressing?rq=squash&crlt.pid=camp.901GmKEpfWRI

  Inspirație de aici: http://www.dollyandoatmeal.com/blog/2015/2/13/warm-squash-parsnip-and-kale-salad-w-pomegranate-dressing?rq=squash&crlt.pid=camp.901GmKEpfWRI

Inspirație de aici: http://www.dollyandoatmeal.com/blog/2015/2/13/warm-squash-parsnip-and-kale-salad-w-pomegranate-dressing?rq=squash&crlt.pid=camp.901GmKEpfWRI

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.