Dinner Stories: poveștile din jurul mesei

Dinner Stories: poveștile din jurul mesei

What are you ready to share? Food. Stories. Ideas? Te-ai gândit vreodată la faptul că mâncarea are puterea de a aduce oamenii împreună? În jurul mesei multe povești se adună.

Andra este inspiring coach, ajută companiile să crească sănătos, Călin și-a deschis un magazin online de design românesc, Laura iubește Italia și aduce acasă produse gourmet pe care le aranjează în fiecare zi, cu pasiune, pe rafturile Degusteriei, iar Ileana lucrează în departamentul de resurse umane de la Mega Image.

Bucuria fiecărei cine este de a împărtăși o felie de viață cu cei din jurul tău, iar fiecare întâlnire culinară pe care o organizăm reușește să aducă împreună nu doar o serie de experimente delicioase ci și povești. Exact, povești. Eu cred că fiecare masă ne conectează și ne deschide apetitul pentru a ne cunoaște.

Pe 25 mai, împreună cu prietena și partenera mea de proiect, Veronica, am organizat cea de-a treia ediție Dinner Stories. În episoadele trecute de pe blog, vă povesteam despre inițativa noastră de a încuraja mesele calde pe care le poate pregăti oricine în propria bucătărie. Altfel spus, Dinner Stories sunt întâlniri noastre lunare care te cheamă la masă pe tine și pe prietenii tăi într-un apartament descoperit pe AirBnb și rezervat doar pentru o singură seară. Aici pregătim rețete 100% homemade, gătite în aceeași zi, cu ajutorul furnizorilor noștri locali care, la fel ca și noi, susțin agricultura sustenabilă nu pentru că este un trend ci pentru că înțeleg impactul pe care îl poate avea o mică decizie asupra întregii comunități.

La Dinner Stories suntem makeri sau vrem să devenim makeri, nu simpli consumatori. Vrem să aflăm de unde provin alimentele și cum sunt cultivate, ne place să descoperim insights din fiecare bucătărie și să ne întoarcem în cele din urmă un pic mai inspirați acasă.

Raluca lucrează la Oracle, iar Radu la fel. Sunt un cuplu care își dorește să crească împreună, tocmai de aceea sunt foarte curioși să învețe rețete noi și să descopere noi producători locali. Radu e pasionat de bere și ne-a împărtășit despre nenumăratele lui încercări de a face bere artizanală acasă cu un kit DYE pe care l-a găsit pe internet. Am povestit despre Sara sau Zăganu și despre aprecierea noastră pentru încercările antreprenoriale românești. Raluca ne-a spus faptul că își dorește să-i ajute pe oamenii din jur, îi susține pe colegii ei de la birou să mănânce mai sănătos. În urmă cu câțiva ani, Raluca cântărea peste 80 de kilograme, iar zilele ei erau cât se poate de sedentare, astăzi are 50 și este super activă. S-a îndrăgostit de bucătăria cu multe verde în orice preparat și gătește acasă de cel puțin 3 ori pe săptămână. 

Și uite așa, cina noastă se transformă într-un fel de - Ted Talks - the food edition - iar întrebările nu întârzie să apară. Ce înseamnă sezonalitatea alimentelor? Ce fructe și legume sunt recomandate în această perioadă? Cum cresc ele? Dar cine are grijă de ele? Cum se face vinul? Ce înseamnă brânză maturată? Cum ajung produsele pe rafturile unui supermarket? Cum citim etichetele? Sunt doar câteva din întrebările și curiozitățile pe care le-am adunat în jurul mesei. Fără moderator, fără proiector și deloc ca la școală, am intrat într-un dialog și am încercat să găsim răspunsuri împreună.

Fără un chef care să transforme o seară obișnuită într-un adevărat spectacol, Dinner Stories este despre poveștile noastre, ale tuturor. Și pentru că un strop de inspirație înseamnă să găsești contextul potrivit în care împărtășești și crești idei noi, ne-am gândit ca la fiecare ediție pe care o organizăm, să invităm un maker sau altfel spus un producător local care să ne ajute să înțelegem cât de importantă este sursa alimentelor pe care le consumăm.

De această dată, Ileana ne-a povestit despre eforturile pe care o companie precum Mega Image le face pentru a aduce pe rafturile din magazin o serie de produse made in RO. Next edition, descoperim povestea agriculturii sustenabile, cum cresc legumele și fructele cu zero pesticide, doar cu soare, ploaie și pământ de la natură? Și cât de greu este să construiești un astfel de business? Ce înseamnă pierderi, ce faci atunci când a merge mai departe înseamnă de fapt multă muncă în grădină în timp ce gestionezi sute de comenzi online?

Îmi propun ca la fiecare întâlnire offline pe care o avem, să descoperim împreună felii de viață. Dar până atunci, te invit să răsfoiești albumul foto de la ultima noastră cină, just scroll down and enjoy the journey. 🏄

Atenție: informațiile de mai jos pot conține urme serioase de poftă, apetit și imaginație, iar în cazul în care îți dorești să pregătești și tu acasă rețele din meniul Dinner Stories, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de la sfârșitul acestui articol, iar eu îți voi trimite bookletul digital care conține lista de ingrediente, modul de preparare și recomandările pentru coșul de cumpărături. How awesome is that? Hell ya.

🍉The Creative Cook: Veronica Constantinescu.

🍋 Food styling & photography: Mia Munteanu.

Our healthy friends: Vivre, Legume Fericite, Solaris, Artizanii by Demetra Organic BakeryGo Veggie, Microgreens, Degusteria Francesca, Mediteranea Gourmet, frufru, Cooperativa frufru. 🙏

Our super venue: AirInvest. ♥

Meniul cinei #homecooking:

1. Healthy plate cu varză roșie, vlăstari de floarea soarelui, brânză de vacă maturată timp de 6 luni în fân,  smochine, sos de caju cu roșii uscate, hummus de fasole neagră, mix de măsline verzi umplute cu usturoi și ardei iute, crakers, năut tras în tigaie cu fulgi de cocos și tofu prăjit cu mentă.

2. Salată de rucola și spanac, trifoi și plante mici, capșune, afine, migdale, brânză pecorino și suc de mandarine.

3. Rissoto cu sparanghel pregătit în lapte de migdale făcut în casă cu sparanghel.

4. Mini burgeri cu pește spadă și sos aioli, capere; salată verde cu vlăstari de mazăre dovlecel copt pe plită și anghinare. Mulțumiri celor de la Demetra Organic Bakery - pentru chiflele minunate pe care le-au pregătit special pentru noi.

5. Cheesecake raw vegan cu afine și lavandă.

+ Selecție de vinuri rose și alb din agricultură ecologică, Domeniul Bogdan, All I Need cold tea, Mate tea și limonadă de la #cooperativafrufru.

_DSF6065.JPG
_DSF6067.JPG
_DSF6072.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu2.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu3.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu8.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu4.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu13.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu14.JPG
Dinner Stories_Domeniul Bogdan.JPG
Dinner Stories_homemade burgeri cu peste de captura_Mia Munteanu.JPG
Dinner Stories_Legume Fericite_Degusteria Francesca_Mia Munteanu.JPG
Dinner Stories_raw vegan cake_Mia Munteanu.JPG
Brezoianu+Dinner+Stories+Air+Invest+Credit+Photo_4.jpg
Dinner Stories Mia Munteanu5.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu7.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu11.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu9.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu10.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu15.JPG
Dinner Stories_rissotto Deegusteria Francesca_Mia Munteanu.JPG
Dinner Stories_Mia Munteanu12.JPG
Dinner Stories_homamde burgers_Mia Munteanu.JPG
Dinner Stories_Cooperativa frufru_All I Need white tea_Mia Munteanu.JPG
Brezoianu+Dinner+Stories+Air+Invest+Credit+Photo_6.jpg

Completează formularul de mai jos dacă îți dorești să primești bookletul de rețete de la Dinner Stories.

Name *
Name

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.