styling, cityMia Munteanu

Dinner Stories: 10 prieteni și o cină

styling, cityMia Munteanu
Dinner Stories: 10 prieteni și o cină

Privești Bucureștiul de la etajul 6 și aștepți să ajungă prietenii tăi. În casă miroase a nuci coapte. E miercuri seară, orașul este liniștit, iar tu tocmai te-ai aventurat să-ți dai întâlnire cu oameni pe care nu îi cunoști.

10 prieteni s-au înscris la Dinner Stories, eveniment pe care îl organizăm o dată pe lună într-un apartament neconvențional din inima orașului. Aici poți să te bucuri de o cină ca acasă căci preparatele sunt gătite în aceeași zi, iar ingredientele cât de poate de simple. Fără sofisticăreli, gătim pentru curioșii care vor să experimenteze partea colorată a vieții, însă n-au resursele necesare pentru a începe un stil de viață sănătos. Iar aici intervenim noi. Care noi? Eu și Veronica, my yogi friend and the super lady. 

Bibelouri prinse în suporturi de marmură, tablouri cu imagini din filmele comuniste românești, țigarete Snagov, povești nemuritoare și colecții de basme din vremea copilăriei noastre, apartamentul de pe strada Matei Millo este o invitație la creativitate. Un exercițiu de design care recuperează și aduce în prezent o serie de obiecte și simboluri.

Design, food & friends și o bucătărie gata să ne primească. Am încins tigaia de fontă și am pregătit chiar noi o serie de turte de pâine. Morcovii și-au dat întâlnire cu un hummus preparat în casă, iar cartofii prăjiți în untură de mangaliță fac echipă bună cu sosul de caju, pestoul de leurdă și pasta de avocado cu usturoi. O combinație colorată de gusturi și texturi, nici nu știi cu ce să începi.

De ce? Pentru că rolul nostru este sa nu pierdem timpul celor care ne urmăresc și sa le oferim soluții super simple, rapide și mega sănătoase pe care le pot experimenta chiar ei acasă. Vrem să demonstrăm că în ciuda faptului că trăim vremuri agitate și că suntem mai tot timpul la birou, încă mai există timp pentru a pregăti acasă o cină hrănitoare sau un prânz bun pe care să îl iei cu tine la birou.

Serile de #homecooking, în apartamente găsite pe AirBnb și rezervate doar pentru o singură seară, sunt parte dintr-o inițativă în care ne propunem să încurajăm mesele calde pe care le poate pregăti oricine, acasă în propria bucătărie.

De unde provin alimentele pe care le cumpărăm? Cine sunt furnizorii de la care ne aprovizionăm? Cum arată lista noastră de cumpărături săptămânală? Și de unde ne luăm inspirație și energie pentru a aduce pe mesele de acasă preparate simple și sănătoase? Toate acestea și fără a ne limita la doar căteva subiecte de discuție, invitații noștri au descoperit povestea din spatele fiecărui ingredient.

What's next? O nouă cină într-un nou apartament. Cu oameni noi și preparate noi. Următorul eveniment Dinner Stories are loc în luna aprilie, iar eu promit să anunț numărul locurilor disponibile pe pagina mea de Instagram (dacă îți place ce fac, te invit să-mi dai follow), dar și aici pe blog. 

Ah, și încă ceva. Mă bucur că ai ajuns până la ultimul rând din articol pentru că acum urmează ceva cu adevărat interesant, just scroll down. Am reușit să documentez o parte din rețetele noastre. 

🍅 🍉🍎🍐🍇🍄🍆🍍

Meniul #dinnerstories

  • Homemade hummus, turte de pâine făcute în casă cu un strop de usturoi și un vârf de condimente. Platou de legume fericite, roșii, castraveți, gulie, morcovi, ridiche, ardei roșu, vlăstari de floarea soarelui.
  • Finger sweet potatoes cu ricotta, pere, căpșune, nuci coapte, microgreens vlăstari.
  • Sweet & spicy nuts, coapte în cuptor, un mic de caju cu migdale, semințe de floare soarelui, susan alb, cocos deshidratat și zahăr de cocos.
  • Chifteluțe de ciuperci, cartofi prăjiți în untură de mangaliță cu o mână de verdețuri, sos aioli din caju, pesto de leurdă, guacamole cu usturoi și semințe de susan negru.
  • Mix de salate din agricultură organică, rucola, baby spanac, kale, sfeclă coaptă, mix de nuci coapte și susan, mere din piață, brânză pecorino cu pere.
  • Morcovi la cuptor, linte trasă-n tigaie cu chimen și semințe de pin, felii de vinete la cuptor.
  • Curry de năut cu lapte de cocos preparat în casă.
  • Apple pie cu mere din piață, aluat din făină integrală de spelta, un strop de scorțișoară.
  • Prăjitură Miez cu vișine, gustul de copilărie.
  • Homemade gelato din banane și fructe de pădure.

Selecție de vinuri alb și rose, organic lemonades, organic greek coffee. Styling kitcken accesories de la Design and After și Colorate, într-un apartament ce poartă semnătura prietenilor mei de la AirInvest.

 Coșul de cumpărături.

Legume fericite. Solaris. Cooperativa frufru (new place în Piața Amzei). Miez brutărie artizanală. Microgreens. Alira Wines. Vin Oriunde. Selecție de brânzeturi de la Degusteria Francesca. Mediteranea Gourmet. I love you guys, you're all doing such a great job. 🙏

 
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_8.JPG
Homemade hummus healthy dinner_The Nature Project.JPG
Roibos organic Tea_Cooperativa Frufru_The nature Project.JPG
Salata rucola baby spanac sfecla nuci coapte mere pecorino cu pere_The Nature Project_Degusteria Francesca.JPG
Salata mixt cu legume si fructe organice_The Nature Project.JPG
 
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_7 tarta cu mere.JPG
Legume organice cu homemade hummus si turte de paine in casa_The Nature Project.jpg
Turte de paine facute in casa_The Nature Project.JPG
Apa cu lavanda_Cooperativa frufru_The Nature Project.JPG
Salata sanatoasa cu legume organice rucola baby spanac nuci coapte branza pecorino cu pere kale_The Nature Project.JPG
Nuci la cuptor caju migdale susan nuci fulgi de cocos_The Nature Project.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_2.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_5.JPG
Cartofi prajiti in untura de mangalita_The Nature Project.JPG
Lime si rosmarin_The Nature Project.JPG
Linte cu mix de seminte ci morcovi la cupto_The Nature Project.JPG
Prajitura cu visine Miez si inghetata homemade de fructe de padure_The Nature Project.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_3 retro.JPG
Dinner Stories_Bucuresti_cina sanatoasa_The Nature Project.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_6.JPG
 
Cartofi prajiti paine miez vesela Design and After_The Nature Project.JPG
Guacamole cu usturoi si susan negru_The Nature Project.JPG
Cina sanatoasa platou legume homemade Hummus_The Nature Project.JPG
Colorate plate_The Nature Project.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_10.JPG
Dinner Stories_apartament Bucuresti_Matei Millo_interior design_4Kinfolk Magazine.JPG
Snagov retro design_The Nature Project.JPG
 

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.