sub 30Mia Munteanu

Project: cină cu apus de soare

sub 30Mia Munteanu
Project: cină cu apus de soare

Trebuie să recunoaștem că februarie e un pic romantic. Nu pentru că este o lună a iubirii ci pentru că soarele apune într-o explozie de culori. Un pic de portocaliu, roșu și galben, lumina naturală inspiră la culori naturale și acasă. Cum să pregătești o cină în mai puțin de 30 de minute? Cu ingrediente simple.

Pasiune mea: ciurpercile. Îmi plac în toate felurile, crude sau gătite, în salate sau paste, cred că sunt ușor de pregătit și de servit. De această dată, am ales o rețetă pe care o poți prepara acasă în mai puțin de 30 de minute. Fără preparate ținute mult pe foc, fără sosuri grase, fără brânzeturi care să ridice nivelul de aciditate în corp. Asortează cu o salată de rucola and you're ready to have a romantic healthy dinner.

Ingrediente

  • tagliatele cu trufe

  • 4 ciuperci

  • pește anșoa
  • 6 roșii cherry
  • 4 căței de usturoi
  • caju mărunțit (cât dorești tu)
  • cimbru, rozmarin
  • ulei de măsline
  • un strop de lămâie
  • un polonic de apă fiartă de la paste
  • nu ai nevoie de sare

Mod de preparare

Pastele: fierbi apă într-o oală potrivită pentru 2 porții (un strop de ulei de măsline în apă), adaugi tagliatele în momentul în care a fiert apa și în continuare fierbi pastele timp de 6-8 minute; scoate pastele și adaugă-le într-o strecurătoare, stropește-le / clătește-le în puțină apă rece (nu foarte mult, nu vrei să le răcești, eu fac acest proces pentru că nu vreau să se lipească între ele până în momentul în care mă pregătesc să le servesc în farfurie); păstrează un polonic de apă fiartă de la paste pentru că vei avea nevoie de el în prepararea ciupercilor cu anșoa

Ciupercile: le speli, le tai felii mari, încingi tigaia, topești untul, arunci ciupercile; le ții pe foc până în momentul în a scăzut apa pe care o produc ciupercile în tigaie; nu există un timp anume, depinde de tigaie și de puterea focului, 5-6 minute, adică același timp în care se fierb pastele pe un ochi alături de aragaz; tai usturoiul și îl adaugi peste ciupercile calde; adaugi și roșiile cherry, apoi adaugi peștele anșoa pe care l-ai scos din borcan și amesteci pentru 2-3 minute toate aceste ingrediente vor sta împreună pe foc; acum adaugi polonicul de apă peste tot ce ai pregătit în această tigaie; stingi focul

Servirea: alegi o farfurie adâncă, adaugi tagliatele și peste ele stropești puțin ulei de măsline și puțină lămâie, adaugi compoziția pe care ai pregătit-o în tigaie, adică ciupercile cu usturoi, roșii cherry și cu peștele anșoa, le amesteci în farfurie cu două furculițe ca să se combine gusturile; la final servești deasupra câteva frunze de cimbru, rosmarin și câteva semințe de caju mărunțite

Cina este gata. Atât de simplu.

Good to know

  • dacă timpul de fierbere al pastelor este de 8 minute, atunci prefer să le țin pe foc aprins timp de 6 minute, iar diferența de 2 minute să o păstrez pentru a ține pastele în apa fiartă, dar fără foc; de ce? pentru că ele vor continuaă să fiarbă în continuare în apa lor caldă, chiar dacă nu mai sunt pe foc și astfel voi obține echilibrul perfect între textură și gust, adică eviți să ai niște paste care sunt prea fierte și prea moi
  • nu ai nevoie de sare pentru că peștele de anșoa este deja sărat în borcanul pe care îl cumperi de la magazin, aleg să pun acel polonic de apă fiartă peste compoziția din tigaie pentru că peștele este foarte sărat și astfel îi mai reduc din acel gust agresiv pe care îl are
  • deși nu am menționat în această rețetă, îți recomand să servești întodeauna orice porție de făinoase împreună cu o salată: rucola, spanac sau mizuna, ajuți astfel corpul să digere mai ușor porția de făinoase
  • poți renunța la caju dacă cauți o cină mai ușoară

Coșul de cumpărături

Tagliatele cu trufe de la Mediteranea Gourmet. Ulei de măsline Kanakis. Legume, pește cu anșoa, cimbu și oregano de la Mega Image. Lumină de la natură ☺

Cină reteță sănătos rapid_The Nature Project.jpg
Tagliatele cu trufe și pește anșoa.jpg
Tagliatele paste cu trufe reteță grecească_The Nature Project.jpg
Tagliatele Paste sănătoase_The Nature Project.jpg

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.