styling, cityMia Munteanu

Project: dinner with friends

styling, cityMia Munteanu
Project: dinner with friends

Am închiriat un apartament AirBnb în inima Bucureștiului și mi-am invitat cei mai buni prieteni la masă. Povestea mea începe așa: era o seară de vineri...

Netflix și popcorn, Control și Zăganu, pizza la Animaletto sau o seară rătăcind prin Cărturești? Tu ce faci în serile de vineri? Eu îmi propun să adun povești care miros a pâine proaspăt scoasă din cuptor, nuci caramelizate și mere cu scorțișoară. Așa că, am îndrăznit să pornesc într-o călătorie. M-am aventurat să gătesc într-un apartament cu care aveam să îmi dau întâlnire pentru prima oară. Eram doar eu și ea. Eu minte creață cu idei, ea bucătărie generoasă.

Pe strada Brezoianu, de la etajul 5, cu soare și cer deschis, parcul Cișmigiu te salută de la distanță. În picioare am o pereche de papuci caraghioși și alături mă așteaptă un pahar de rose. Privesc oamenii care patinează liniștiți în parc. Ceasul arată un pic peste două, iar eu tocmai m-am întors de la cumpărături. Mă aflu într-un apartament care nu este al meu ci al lui Thomas. Cine este Thomas? Nu știu, un tip din Germania care are un apartament în București. Eu l-am găsit pe AirBnb. 

Îmi aștept prietenii, au promis că vor ajunge în jurul orei șașe. Mi-am luat liber de la birou ca să am bucuria de a descoperi locuri noi în acest #bucurestifrumos în care locuiesc de când m-am născut. Ei nu știu ce urmează să se întâmple aici, știu doar că sunt așteptați la o adresă pe care tocmai au primit-o pe chat.

E început de iarnă, iar eu navighez prin universul de posibilități în cea mai elegantă bucătărie în care am gătit vreodată. Quinoa cu edamane? Vinete la cuptor? Rucola și burata? Migdale hidratate și nuci caramelizate? Morcovi și fasole mung? Oare cum aș putea să combin toate aceste culori? Din când în când îmi zboară mintea la locul în care mă aflu. Sunt entuziasmată peste măsură, recunosc.

Îmi place să merg la piață și să aduc acasă, înapoi în farfurie, o poveste simplă: preparate pe care le poate găti oricine, fără prea multe bătăi de cap. Încurajez #homecooking pentru că a găti acasă înseamnă de fapt să-ți respecți propriul corp și să îi dai ce e mai bun, mâncare proaspătă a cărei sursă o cunoști. Am spus-o și o spun de multe ori: nu trebuie să fii un guru, ai nevoie doar de puțină curiozitate ca să îți iasă toate rețetele pe care ți le propun. Vrei să înveți? Hai.

Serile de #homecooking, în apartamente găsite pe AirBnb și rezervate doar pentr-o o singură seară, sunt parte dintr-o inițativă în care îmi propun să încurajez mesele calde pe care le poate pregăti oricine, acasă în propria bucătărie. Vreau ca în fiecare lună să descopăr locuri și oameni noi, așa că dacă îți dorești să vii la una dintre serile noastre de #privatedinner, tot ce trebuie să faci este citești noul articol despre ediția pe care o organizez în martie, vezi aici, și vei primi un e-mail prietenos cu următoarea locație care este bineînțeles...secretă.

Împreună cu câțiva prieteni pasionați de viață simplă, te vom învăța cum să-ți alegi ingredientele, cum să-ți faci o listă de cumpărături, cine sunt producătorii locali de la care ne aprovizionăm și te vom ajuta să aduci în farfuria ta de acasă cele mai sănătoase culori. Înveți pe loc toate rețetele pe care le încerci aici și cel mai important...rămâi la povești alături de oameni pe care nu îi cunoști, într-un apartament pe care este posibil să nu-l mai întâlnești niciodată. Sigur, asta dacă nu te îndrăgostești de el și îți vei dori la un moment dat să te întorci aici.

Îți dăm papuci de casă, ne întindem pe covor la un pahar de vin și din când în când ne ridicăm ca să verificăm mâncarea din cuptor. Adică, exact așa cum ai face dacă ai fi la tine acasă. Doar că acum te afli într-un apartament minimalist din centrul Bucureștiului care te inspiră să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Și acum...să trecem la treabă. Avocado. Vlăstari fresh. Ulei de măsline. Pâine de mălai. Legume cranț cranț. Pregătiri și pregătiri.

Meniul cinei: #homecooking

  1. Morcovi la cuptor cu fasole mung, condimente și verdețuri
  2. Vinete la cuptor, umplute cu mix de roșii, asortate cu busuioc și suc de roșii cu mentă, alături de conopidă coaptă cu zeamă de lămâie
  3. Salată de brocolli și cremă de avocado, alături de pâine făcută în casă cu mălai și făină de speltă, nuci caramelizate
  4. Salată de rucola, baby spanac, vlăstari de floarea soarelui și mazăre, edamame, castraveți, smochine și buratta din inima Italiei
  5. Quinoa cu migdale hidratate, rodii, boabe de soia și verdețuri
  6. Ciuperci la cuptor cu usturoi și sparanghel
  7. Cartofi prăjiți în untură de mangaliță, verdețuri și condimente yum yum
  8. Homemade apple pie cu blat integral, fără zahăr, mere parfumate din grădină, mix de nuci, cocos și scorțișoară, miere de zmeură
  9. Selecție de vinuri rose

Apartamentul poartă semnătura echipei Airinvest, un start-up la început de drum care transformă simple apartamente în adevărate proiecte de design contemporan pe care le pun apoi în circuitul orașului și pe care le aduc în lumina reflectoarelor - pentru pasionații de călătorii și experiențe (primele două fotografii sunt realizate de Florin Ghenade, Airinvest).

Dragă cititorule, promit să revin către tine în luna martie, atunci când plănuiesc o nouă întâlnire într-un nou apartament din București. Până atunci, mă poți urmări pe Instagram.

(din motive extrem de serioase și care nu pot fi dezvăluite acum trebuie să știi că nu am surprins în fotografii toate preparatele noastre, ne pare rău, dar eram prea ocupați bucurându-ne de viață). 🙈

 
The Nature Project_Home Design Air BNB.png
2_Vlastari MicroGreens The Nature Project.JPG
4_Sparanghel retete sanatoase_The Nature Project.JPG
Brocolli salata cu avocado_The Nature Project.JPG
Ciuperci la cuptor_The Nature Project.JPG
11_Morcovi si fasole mung reteta cina sanatoasa_The Nature Project.JPG
Quinoa cu migdale hidratata_The Nature Project.JPG
Năut la cuptor cu salată de rucola germeni de mazăre și ciuperci la cuptor_rețetă sănătoasă_The Nature Project.jpg
Prânz sănotos_idei pentru birou_salată organică și năut la cuptor_The Nature Project.jpg
 
The Nature Project_Home Design Air BNB_2.png
1_Homecooking_quinoa cu salata de legule_The Nature Project.JPG
3_Kitcken Design Inspiration_The Nature Project.JPG
5_Retete sanatoase_fasole mung si naut_The Nature project.JPG
5_2_Morcovi la cuptor cu fasole mung_The Nature Project.JPG
8_Vinete la cuptor_The Nature Project.JPG
_DSF0833.JPG
Quinoa cu edamame_salata calda fresh sanatos_The nature Project.JPG
Cine sanatoase_The Nature Project.jpg
Home Design_The Nature Project.JPG

 

 

 

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.