sub 30, stylingMia Munteanu

Project: sandviș love

sub 30, stylingMia Munteanu
Project: sandviș love

Love. Love. Love. Sandviș love. Gustare, breakfast sau cină târzie, sendvișul e un healthy snack pe care poți să îl strecori oricând în programul tău pentru că este simplu de pregătit și ușor de iubit.

Există miliarde (poate chiar un infinit) de posibilități pentru a face un sandviș reușit, dar astăzi îți voi prezenta doar una dintre ele. Secretul? Cel pe care îl știi deja: ingrediente de bună calitate și puțină imaginație.

Îmi place să pun un pic de verde în tot ceea ce fac, am ales de această dată vlăstarii de mazăre în combinație cu ton și fructe de capere. Ingrediente simple care stau așezate pe o turtă făcută în casă, proaspătă și fierbinte de care s-ar îndrăgosti orice mofturos.

Sandvișul are potențialul de a se transforma într-un breakfast complet atunci când îl asortezi cu o sănătoasă budincă de chiar sau într-o cină gustoasă atunci când așezi alături o salată bogată. Alegerea e a ta, go creative, go wild.

Astăzi îți propun o rețetă simplă care se potrivește perfect celor care au foarte puțin timp în bucătărie sau celor care sunt mereu pe fugă, dar care își doresc în continuare un stil de viață sănătos fără prea multe bătăi de cap. 

Ingrediente

 • turtă, 4 bucăți generoase: 400 g făină (jumătate albă din grâu spelta și jumătate integrală, tot de spelta) 120 ml apă călduță, o jumătate de zahăr brun, 25 g drojdie uscată, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriță de sare

 • borcan ton organic, în suc propriu
 • borcan fructe de capere
 • vlăstari de mazăre
 • budincă de chia, to go, de la Cooperativa frufru

Mod de preparare

1. Turta: într-un castron înalt adaugi cele două tipuri de făină, drojdia uscată, sarea și zahărul; le amesteci cu o lingură de lemn; adaugi apa; frămânți bine până când se leagă compoziția; adaugi ulei puțin câte puțin și frămânți aluatul în continuare până când uleiul intră natural în aluat; acoperi și lași la crescut timp de 20 de minute. Întinzi aluatul pe blatul din bucătărie și faci mici pite rotunde, cu mâna, nu trebuie să iasă perfect. Într-o tigaie foarte încinsă (de preferat de fontă) > coci pe rând fiecare turtă, pe o parte și pe cealaltă, durează câteva minute, se fac repede.

2. Pregătirea sandvișului: tai turta pe jumătate, o ungi cu sucul de la ton, adaugi câteva felii de ton, adaugi vlăstari de mazăre, nu e nevoie să adaugi sare.

3. Budinca de chia: o poți pregăti acasă sau o poți cumpăra de la Cooperativa frufru, în funcție de cât timp ai la dispoziție.

Good to know

 • pitele sunt ușor de pregătit și poți să coci mai multe pe care să le depozitezi într-un prosop de bumbac, astfel vei avea mereu la tine în bucătărie aceste pâinici deloc sofisticate, dar cu gust de acasă

 • poți să faci pite mai subțiri sau mai groase, este alegerea ta

 • poți adăuga usturoi tocat mărunt și unt peste turte, atunci când sunt fierbinți

 • stai departe de făina albă, dai o șansă făinii din spelta 🙏 grâul este superior și se digeră repede și ușor, iar unele surse spun că deși este o făină bogată în gluten, este tolerată de către organism, are un conținut mai ridicat de minerale, vitamine și grăsini sănătoase

 • tigaia de fontă este genială (foarte grea, dar genială) pentru că păstrează o temperatură constantă, poate că e timpul să investești într-una 😉

 • fructele de capere au gust de castraveciori murați, sunt extrem de gustoase, iar un borcan îți ajunge la mai multe mese, după deschidere se păstrează în frigider, unde rezistă câteva săptămâni

 • caperele cresc în sălbăticie în toată zona mediteraneeană și sunt cultivate în Franța, Spania, Italia, Algeria, Iran, Cipru și Grecia (doar aici se consumă și fructele de capere și frunzele, așadar nu-i de mirare că producătorul borcanului din rețeta mea este chiar din Grecia)

 • alege un ton de bună calitate, acesta este secretul acestui sandviș, un borcan de ton bun începe de la prețul de 20 de lei (găsești în magazinele Concept Store Mega Image), iar cel organic variază între 25 și 40 de lei (și îl găsești de obicei la micii producători, online sau offline)

Lista de cumpărături

Făină din grâu spelta, albă și integrală din magazinul online Vegis. Ton la borcan, organic de la Ki-life. Fructe de capere de la Mediteranea, iar tocătorul din lemn de măsline este tot de la ei. Vlăstari mazăre MicroGreens. Budincă de chia, to go, de la Cooperativa frufru. ❤ 

Capere cu ton și paine facuta in casa_The Nature Project14.jpg
Capere cu ton și paine facuta in casa_The Nature Project9.jpg
Mic dejun sănătos cu pâine făcută în casă și budincă de chiar.jpg
Budincă de chia cu cacao și nuci_Cooperativa FruFru.jpg
Pâine din grâu spelta în casă.jpg
Capere cu ton și paine facuta in casa_The Nature Project13.jpg

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.