stylingMia Munteanu

Falalalala: Crăciunul e dulce

stylingMia Munteanu
Falalalala: Crăciunul e dulce

Colinde, colinde, colinde. Aveam 6 ani și multe scări de colindat. Câte? Până seara târziu, când ne strigau ai mei pe geam, în fața blocului. Atunci știam că e timpul să mergem acasă. Cu obrajii roz și căciula plină de zăpadă, îndrăzneam să bat la fiecare ușă. Nu știam niciodată cine o să ne deschidă, însă știam că în spatele fiecărei uși se află o nouă poveste. Unele case miroseau a scorțișoară, altele a biscuiți, unele a cozonaci proaspăt scoși din cuptor, iar altele a portocale decojite.

Crăciunul e diferit pentru fiecare dintre noi. Nicio familie nu seamănă cu alta și nu-mi amintesc vremuri mai frumoase ca cele în care erau invitați să cântăm în mijlocul sufrageriei. Dom dom să-nălțăm. Și de fiecare dată ne întrebam: o să primim covrigi sau bomboabe de pom? Poate o prăjitură ca cea de pe masă, sau un pumn de nuci? Desigur, ne bucuram și la o bacnotă de 10.000 de lei, iar când primeam 50.000 de lei, adică 5 lei, atunci chiar era sărbătoare. Primii bani pe care i-am făcut vreodată: 1000 de lei, 100 de lei în zilele noastre. Mi-am cumpărat o pereche de bocanci pe care n-am mai vrut să o dau jos din picioare și am dormit cu ei în prima noapte. De dimineață, i-am așezat lângă brad, semn că erau pregătiți să-l aștepte pe Moș Crăciun.

A doua zi, o luam de la capăt, mergeam la alte scări pentru că eram antreprenori, exploram noi piețe, noi oportunități. Evitam scările cu rată mică de deschidere, pe astea le știam din anii trecuți, iar calea era deja bătătorită și ne speriam de colindătorii profesioniști, adică tinerii mai mari care aveau câte o chitară, dar și repertoriu.

Îmi imaginam că în spatele ușilor neîngrijite se află bătrâni cu case care miros a pisici, de cele mai multe ori așa era, și că în spatele ușilor cu ghirlande se află familii înstărite. Nu-mi plăceau oamenii care deschideau ușa doar un pic și care te lăsau să cânți în scara blocului, chiar dacă primeam multe dulciuri apoi. Noi ne bucuram să trăim spiritul Crăciunului cu fiecare dintre ei. Deopotrivă, îmi plăceau cei care ne primeau în bucătărie. Aici era cald și mirosea a cozonac, iar eu aveam timp să observ micile obiceiuri din fiecare familie. Locul pentru radio, magneții de pe frigider, gresia cu modele de lebădă. Fiecare familie are propria poveste, iar ușile erau prilej pentru noi să le cunoaștem.

Când Alina de la Tort Design m-a sunat să mă întrebe dacă mi-ar plăcea să compun cadrele pentru cozonacii pe care îi pregătesc de Crăciun, aproape toate amintirile mele din copilărie au revenit într-o singură secundă. Cacao, un pic de rom, stafide și crustă dulce. Așa-mi amintesc să fi petrecut Crăciunul la noi în familie și așa sunt și cozonacii Alinei. Iată ce a ieșit. Am lucrat cu lumină naturală și 0 % edit pentru că sărbătorile ar trebuie să fie despre 100 % sinceritate.

Hope you’ll like them as much as I do.

Ingrediente: 500 de grame de amintiri adunate, 1 linguriță de nostalgie și accesorii de bucătărie pe care le-am selectat din magazinul online Design and After, I love this place. Iar dacă îți place ceva, să știi că aproape tot ce au pe site, au și în showroom, pe Mihai Eminescu. Eu îi vizitez des, uneori doar ca să găsesc inspirație, alteori în căutare de cadouri pentru cei aproape de inima mea.

🎄 🎄 🎄

Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu4.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu5.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu8.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu7.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu14.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu17.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu15.JPG
Cozonac Craciun_Tort Design_Ingrediente naturale_Mia Munteanu10.JPG

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.