city, stylingMia Munteanu

Grădina de toamnă

city, stylingMia Munteanu
Grădina de toamnă

Telefonul tău e super conectat la notificări, căsuța de inbox îți spune că e timpul să-ți pregătești încă o cafea, iar colegul din “banca” de alături are nevoie urgent de o prezentare. Hei, cine mai are timp să gătească? Noi. Exact, noi gătim pentru tine. Și apoi te învățăm. Bine ai venit la o nouă ediție Dinner Stories, locul unde poveștile prind viață. Unde? În farfurie.

Laura este fondatorului magazinului Degusteria Francesca, Cristi este managerul trupei Subcarpați, Cristina coordoneaza segmentul de new business din cadrul unui birou de design interior, iar Shijo tocmai s-a mutat în România, este profesor de yoga. Ne-am dat întâlnire în jurul mesei, de această dată nu într-un apartament așa cum obișnuim, ci în showroomul celor de la PIATRAONLINE sau altfel spus, în grădina lor de toamnă.

Atât eu, cât și Veronica, prietena și partenera mea de proiect, ne-am dorit să organizăm o ediție specială, în mijlocul naturii, foarte aproape de pădure. Când le-am propus celor de la PIATRA ideea noastră, au zis “let’s do it, încurajăm inițativele out of the box, let’s do something great together”, ne-am pus pe treabă.

Dovleac cheked, bame checked, nuci proaspete checked. Și uite așa, câteva zile mai târziu ne-am trezit gătind în bucătăria showroom-ului, înconjurate de colegi care ne întrebau tot felul de lucruri: “dar zahărul e sănătos? dar cel fel de salată e asta? voi pentru cine gătiți așa? mâncați așa mereu sau…doar acum?” și bineînțeles întrebările nu s-au oprit aici.

A fost prima cină pe care am pregătit-o în biroul cuiva…pentru că actually bucătăria celor de la PIATRAONLINE este și bucătăria celor de la marketing, content writing, video editors sau a celor din vânzări, este casa lor, doar că la birou. Amazing place to work guys! Pinterest worthy, un loc de care s-ar îndrăgosti pe loc și irecuperabil orice design aficionado.

Frigărui de tofu cu gust de toamnă, vegan sheppards pie, inspirată din bucătăria tradițională englezească, pumkin cake cu dulce sănătos, câte și mai câte! Oalele sunt pe foc, tăvile sunt în cuptor, grătarul este încins, ingredientele dansează în bucătărie. Avem o singură zi la dispoziție să pregătim o cină 100 % homemade pentru 15 invitați. Nu se cunosc, ei s-au înscris online. Not an easy job, but we love it.

Timp de o seară, împreună suntem o famile extinsă, cu gusturi și povești diferite. Vero este Artificial Inteligence Researcher, Iulia avocat și pasionată de design și arhitectură, Dan este Creative Direcor într-o agenție de publicitate, Raisa chirurg estetician, iar mama lui Cristi, doamna Nela este judecător. Adică judecător de rețete pentru că întreaga sa carieră și-a petrecut-o în propriul restaurant - recunoscut pentru cele mai bune sarmale din Constanța. Noi nu am avut oportunitatea să le încercăm, dar sursele apropiate confirmă. 👌

Și pentru că poveștile bune sunt cele care au depășit adevăratele provocări, Laura împărtășește cu noi câteva insight-uri despre un start-up început într-o categorie dificilă, unde promoțiile guvernează și influențează greutatea unui coș de cumpărături și frecvența de cumpărare, iar cantitata și nu calitatea este principalul interes al competitorilor ei. Degusteria Francesca este galeria de gusturi, așa cum îmi place mie să îi spun, Laura a pornit acest business din pasiunea pentru Italia. Și-a dat demisia din Philip Morris și a început ceva al ei.

Nu a fost ușor. Și-a făcut bagajele și a plecat în Toscana, Campania, Sicilia și uite așa a vizitat cele mai frumoase regiuni din Italia și a reușit să se întâlnească și să-i cunoască pe cei care astăzi sunt furnizorii Degusteriei:

“DOP, adică produse din origine protejată, respectă cele mai înalte standarde, respectă rețeta locală și trec prin procese elaborate de pregătire. Spre exemplu, avem branza Le Giarine, care este păstrată în paie, maturată timp de 40 zile, iar după aceste 40 de zile, este ținută în frunze de rozmarin timp de încă 30 de zile, într-un borcan de ceramică. Are un gust deosebit, cu arome fine și mirosuri de vară.”

Selectează doar produse care au trecut de mult proba timpului, iar la Degusterie ai să găsești producători care au păstrat rețete de peste 100 de ani. Uau. 🙈

Trebuie să știi că fiecare cină pe care o organizăm încurajează dialogul și schimbul de experiențe, de aceea la Dinner Stories ai să întâlnești întodeauna un maker care îți va povesti despre business-ul pe care îl reprezintă, despre ups and downs și mai ales despre toate aceste lucruri nespuse pe care nu le găsești pe internet.

Ei ne inspiră să fim creativi și să apreciem fiecare preparat pe care îl așezăm în farfurie. Pământul hrănește plantele, dar plantele sunt hrănite de soare și de calitatea aerului. Unde cresc? Cum cresc? Apoi, fructele și legumele ajung la adevăratul lor potențial cu ajutorul nostru. Noi știm să combinăm gusturi și să intervenim pentru a aduce împreună ingrediente și culori la care nici măcar nu te-ai gândit.

Așadar, ce contează mai mult? Ingredientele? Ideile? Creativitatea din bucătărie? Aș spune că toate, în același timp. Și chiar mai mult. De unde provin alimentele pe care le cumpărăm și cine le îngrijește? Cine decide pentru noi? Miliarde de acțiuni și un șir infinit de întâmplări au loc până când un produs ajunge pe raft, nu-i așa? Responsabilitatea noastră este să alegem conștient. When you eat good, you feel good, right?

Dinner Stories înseamnă de fapt mai puține vizite la supermarket, mai multe în grădini adevărate = ❤

Îmi propun ca la fiecare întâlnire offline pe care o avem, să descoperim împreună felii de viață. Next dinner? Are loc pe 7 noiembrie, join us, info aici. Dar până atunci, te invit să răsfoiești albumul foto de la ultima noastră cină, just scroll down and enjoy the journey. 🏄

🍉The Creative Cook: Veronica Constantinescu.

🍋 Food styling & photography: Mia Munteanu.

Our healthy friends: Domeniul BogdanVivre, Legume FericiteSolarisArtizanii by Demetra Organic BakeryMicrogreensDegusteria FrancescafrufruCooperativa frufru. 🙏

Our super venue: PIATRAONLINE ♥


Meniul #dinnerstories

1. Homemade hummus cu morcovi din grădină și mix de condimente

2. Frigarui de tofu și ciuperci încinse pe grătar,  sos de soia, coriandru și sirop de cocos, din cocos adevărat

3. Bame în crustă de nuci cu sos aioli de caju

4. Vegan Sheppards pie, inspirată din bucătăria tradițională englezească

5. Salata cu kale, spanac, sfeclă roșie, dovleac, muguri de pin, semințe de susan negru, rodie, și năut copt, dressing de smochine

6. Pumkin pie cu dulce sănătos, pentru că a venit toamna 🙈

+ Selecție de vinuri rose și alb din agricultură ecologică, Domeniul Bogdan, Lemonaid și apă de cocos de la cooperativa FRUFRU.

Ingredientele provin din agricultură organică sau din România, precum piețe sau mici furnizori. Nu folosim zahăr sau alte ingrediente produse la nivel industrial, totul este pregătit în bucătăria noastră, în aceeași zi.

Placinta de dovleac bio_Dinner Stories.JPG
Legume Fericite_Dinner Stories.JPG
Frigarui cu tofu si ciuperi_Dinner Stories.JPG
Mangold bio_Legume Fericite_Dinner Stories.JPG
Masline bio gustoase Degusteria Francesca_DinnerStories.JPG
Dinner Stories_Meniu de toamna.JPG
Salata sfecla mangold microplante_Dinner Stories.JPG
Bame bio_Dinner Stories.JPG
Frigarui tofu in sos maturat_Dinner Stories.JPG
Salata raw mangold si praz_Dinner Stories.JPG
Ulei bio de masline extravirgin Italia Degusteria Francesca_Dinner Stories.JPG
Limonada bio_DinnerStories.JPG
Bame in crusta de nuci cu sos aioli_Dinner Stories.JPG
Design boluri pictate manual Dinner Stories.JPG
Hummus homemade reteta_Dinner Stories.JPG
Microplante vlastari Microgreens_Dinner Stories.JPG
PIATRAONLINE DINNER STORIES.jpg
Placinta dovleac_Dinner Stories.JPG
Paine organica artizanala Demetra_DinnerStories.JPG
Domeniul Bogdan vin bio_DinnerStories.JPG
Platouri branzeturi_Dinner Stories.JPG
Placinta dovleac reteta_DinnerStories.jpg
_DSF0819.JPGMia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.