sub 30Mia Munteanu

Project: prânz

sub 30Mia Munteanu
Project: prânz

Ce mâncăm astăzi? Este întrebarea cea mai așteptată într-un open space. Pizza, mâncare chinezească sau 'împinge tava' sunt de cele mai multe ori alegerile colegilor mei. Și au fost acum ceva timp și alegerile mele.

Avem acces la o categorie impresionantă de produse. Suntem înconjurați de produse. În căsuța de mail, pe clanța ușii de la apartament, în timp ce navighezi cu Waze, în primele secunde de vizionare pe Youtube. Oriunde privești, ești expus la o reclamă. Ai cel puțin 1000 de alegeri de făcut în fiecare zi, iar 'ce mănânci astăzi' este una dintre ele.

Alimentele pe care le consumi te schimbă.  Caută preparate simple pe care să le digeri ușor. Ai nevoie de energie atunci când îți dorești să bifezi tot ce ți-ai propus într-o zi obișnuită la birou. Nu trebuie să fii un food guru ca să te bucuri de un prânz: în buget, hrănitor și care să susțină efortul tău de zi cu zi. Ușor de pregătit.

Ai 15 minute? Gătește acasă, ia-ți o caserolă sexi de la Ikea și defilează prin birou cu noul tău prânz. 😉 

Ingrediente

 • o mână de ciuperci mici
 • 4-5 ridichii
 • 1 ou
 • spanac
 • 1 castravete
 • 1 ceapă verde, fir
 • 1 ou
 • sare
 • piper
 • ulei de măsline
 • unt
 • lămăie

Mod de preparare

Ciupercile: le speli, închingi tigaia, topești untul, arunci ciupercile; le ții pe foc până în momentul în a scăzut apa pe care o produc ciupercile în tigaie; nu există un timp anume, depinde de tigaie și de puterea focului, 10-15 minute aproximativ; tai ceapa verde și o adaugi peste ciupercile calde; adaugi sare și piper.

Salata: spanac din piață, îl speli, tai; îl adaugi într-un castron cu puțin ulei de măsline și sare de mare, tai castravetele și îl servești alături, la fel procedezi și cu ridichiile; stropești cu lămâie.

Oul: îl fierbi timp de 1 minut (adică îl lași în apa care clocotește deja timp de 1 minut aproximativ), îl scoți, îl pui sub jet de apă rece, îl cureți, îl servești peste salata de spanac; lasă gălbenușul să se scurgă armonios pe frunzele de salată.

Good to know

 • de obicei cumpăr legumele din Piața Obor, spanacul e bogat, plin de noroi și are frunza groasă, adică exact așa cum ar trebui să fie 
 • "ouă fără stres' sau "găini crescute la sol", "crescute liber" sau "din ogradă" nu sunt un diferențiator real pentru sănătatea produsului, sunt doar mesaje de marketing care încearcă să poziționeze ouăle într-o percepție locală și departe de fluxul industrial care nu respectă animalele (au existat foarte multe discuții în spațiul media pe acest subiect), însă sănătatea produsului este dată de foarte mulți factori (calitatea aerului și a solului, zona în care este situată ferma, hrana animalelor, timpul de creștere și de dezvoltare într-un ritm normal pentru animalele din fermă etc), așa că think twice înainte să alegi astfel de promisiuni de pe raft

Lista de cumpărături

Ciuperci Pukka Food. Legume din piață. Unt de țară (e un domn în Piața Amzei care aduce un astfel de unt, întreabă-mă în privat). Ulei de măsline Kanakis.

Ciuperci spanac ou fiert paine integrala_the nature project_Mia Munteanu.jpg
Cina cu ingrediente naturale reteta rapida_the nature project_Mia Munteanu copy.jpg
Retete sanatoase_the nature project_Mia Munteanu.jpg
Paine integrala cu Maia si seminte de in_cina sanatoasa_the nature project_Mia Munteanu.jpg

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.