stylingMia Munteanu

Project: olive styling

stylingMia Munteanu
Project: olive styling

Lumina naturală, ingrediente locale, producători mici care încep business-uri din pasiune și o selecție atentă de produse sunt secretele oricărei sesiuni foto care își propune să surprindă o felie de viață simplă.

Am plecat în această călătorie a fotografiei cu un banal telefon, câteva texturi de piatră naturală și multe idei despre cum aș putea să compun un cadru natural. Ce înseambă natural? Editul are loc în viața reală și nu pe un monitor adăugând tot felul de filtre și procesări ulterioare. 

Iar această provocare implică solicitări la care de cele mai multe ori nu te aștepți. Precum vânatul unui moment precis din timpul zilei atunci când lumina se așterne deasupa biroului și e semn că mă pot apuca de lucru. Sau viteza la care te expui pentru că lumina pe care o cauți nu este disponibilă 24 din 24 așa cum probabil ar fi într-un studio foto, ci te bucuri de ea doar două ore și jumătate. Desigur, în acest sezon rece, mai apare o provocare și anume găsirea acelei zilei care îți aduce soare. Cu alte cuvinte, dacă cerul este întunecat atunci și fotografiile vor fi întunecate, în schimb dacă ziua este senină atunci rezultatul este cât de poate de fericit. Și bineînțeles, fiecare fotografie este unică pentru că lumina se schimbă în doar câteva minute.

În pasiunea mea pentru food styling, i-am descoperit pe cei de la Mediteranea Gourmet, un magazin online care lucrează cu producători din Grecia și care selectează ceea ce urmează să adauge în raftul digital doar atunci când sunt siguri că partenerii lor de business își pot îndeplini promisiunile: surse organice și producții mici. 

În imagini

1. Pastă de măsline cu migdale și pastă de măsline cu vinete, ardei și capia (aici)

2. Ustensile din lemn de măslin (aici)

3. Turmetic organic, l-am găsit la Klife în Piața Amzei (aici)

4. Ulei de masline extravirgin Kanakis bio (aici) și ulei de măsline organic, în recipient din piatră naturală Milestone Agoureleo (aici)

5. Ardei și nuci de la bunicii mei (sorry can't share this with you guys)

6. Condimente organice (aici)

7. Texturi de piatră naturală din magazinul online al celor de la piatraonline.ro

8. Vlăstari de mazăre din magazinul online al celor de la MicroGreens

Imagini: iPhone 8 plus.

 

Pasta de masline organica_Mediteranea Gourmet
Ulei de masline bio Mediteranea Gourmet
Masline si ulei de masline Mediteranea Gourmet
Ulei de masline natural stone Mediteranea Gourmet
Produse gourmet_Mediteranea.jpg
21.JPG
Turmeric Pasta de masline Mediteranea Gourmet
Condimente organice rosmarin busuioc Mediteranea Gourmet

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.