stylingMia Munteanu

Project: detox styling

stylingMia Munteanu
Project: detox styling

100 % din cei 30 de participanți care au participat la un retreat de yoga construit în jurul unui program de detox au răspuns că motivul pentru care au decis să dea cursul invitației de a începe un proces de "curățare" este pentru că au o minte aglomerată și încărcată.

Așadar, nimeni nu a avut ca obiectiv curățarea corpului ci mai degrabă a minții și deși se aflau într-un loc în care urmau să învețe despre cum pot ajuta și susține organismul cu un proces extern de detoxifiere, nimeni nu a optat pentru mai multe informații, iar în cele din urmă și-au dorit să afle ce fel de tehnici există pentru o minte mai liniștită.

În această sală se aflau oameni din colțuri diferite ale lumii, de la avocați, la doctori sau profesori de yoga. Urmau 3 zile cu acces limitat la tehnologie și un program aglomerat de practici, iar spre surpinderea mea, cu toții urmăream aceeași întrebare: 'how to detox our mind?'.

Am fost invitată zilele trecute să realizez câteva fotografii pentru cei de la JUICEit - un brand românesc pus pe picioare de două antreprenoare cu un apetit ridicat pentru viață sănătoasă. Început de an, noi provocări, noi planuri, noi obiective, nu-i așa? JUICEit a lansat o campanie locală în care își propune să promoveze unul dintre programele lor de detox, Winter Boost, pe bază de sucuri și supe.

Am acceptat provocarea de a aduce un pic de culoare în universul JUICEit, dar vreau să mărturisesc o informație relevantă pentru cititorii acestei pagini. Nu cred în detox. Și nu cred că un program de câteva zile îți poate aduce schimbări semnificative în organism. Cred însă în produse meșteșugărite pentru un oraș mai sănătos și încurajez inițativele care contribuie în cele din urmă la un regim de alimentație ce urmăresc un consum ridicat de fucte și legume.

Pe scurt: sucurile sunt presate la rece, cu un termen de valabilitate periculos de mic (lucru care mă bucură) și conțin 100 % fructe și 100% legume. Adică alimente pe care ar trebui să le consumi în orice sezon, nu doar la început de ianuarie.

Așadar, în viziunea mea, un program de detox înseamnă de fapt un stil de viață susținut pe termen lung și un awareness ridicat pentru alegerile pe care le facem în fiecare zi.

La fiecare 11 secunde, creierul nostru vede o reclamă. Acum, în acest moment, în timp ce citești aceste rânduri, ești expus în cele din urmă la o reclamă. 5000 de mesaje publicitare ajung în mintea noastră din momentul în care deschidem ochii până în momentul în care ne spunem noapte bună. În cele din urmă, avalanșa de notificări la care ne supunem activ sau pasiv este o monstruoasă mașinărie care ocupă spațiu și timp în mintea și casele noastre (am scris despre asta și aici, relația noastră cu brandurile pe care le consumăm).

Întrebarea mea pentru tine este: alegi un program de detox de câteva zile sau alegi un program de detox care să te ajute să ai același nivel de energie pentru tot restul vieții? Alegi să pierzi acum câteva kilograme sau alegi să ai o greutate optimă pentru tot restul vieții? Alegi o soluție care o să te ajute pe termen scurt sau miza ta reală este să câștigi de fapt jackpotul vieții tale?

E ca și cum ai vrea să parcurgi un maraton alegând să începi cu un sprint. Schimbările pe termen lung nu sunt sexi și cu siguranță nu sunt ușoare, însă sunt mult mai eficiente decât scurtăturile la care apelezi atunci când nu îți cunoști corpul.

Îți dorești un stil de viață mai sănătos? Adaugă un suc natural în fiecare zi, susține această promisiune pentru o perioadă îndelungată de timp. Vrei să îți faci un abonament la sală? Adaugă 15 minute de exerciții acasă și crește treptat efortul, apoi poți să faci o vizită și la sală. Îți dorești o minte calmă și relaxată? Închide aplicația de Facebook, stop scrolling, creează spațiu pentru mintea ta.

5 zile de detox? Eu zic să începi cu 30 de zile de detox. 35. 40. 65. 100. Continuă. Procesul de detox nu se oprește niciodată, în fiecare zi ai o alegere importantă de făcut, începe cu tine. Detox pentru minte. Detox pentru corp.

  • mai mult cu privirea ridicată atunci când ești într-o conversație, mai puțin cu ea în telefon
  • mai puține e-mailuri după 18.00, mai multe pasiuni după 18.00

  • mai mult somn, mai puțin binging

  • mai multe telefoane celor dragi, mai puține emoji superficiale în chat

  • mai multe fructe și legume în fiecare zi, mai puține alimente procesate

În imagini

1. JuiceIT sucuri, Winter Boost (aici)

2. Condimente, Piața Obor

3. Fructe, Piața Amzei

4. Frunze, Magnolia (aici)

5. Ustensile lemn de măslin (aici)

Taken with iPhone 7 Plus. Lumină naturală.

JuiceIT11_Mia Munteanu.JPG.JPG
JuiceIT12_Mia Munteanu.JPG.JPG
JuiceIT15_Mia Munteanu.JPG.JPG
JuiceIT2_Mia Munteanu.JPG.JPG
JuiceIT9_Mia Munteanu.JPG.JPG

 

 

 

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.