Project: spring styling

Project: spring styling

Sezonul rece este dificil și chiar dacă am avut parte de cel mai călduros decembrie, în continuare găsesc o provocare în a pregăti un prânz echilibrat care să hrănească orice mofturos. Din fericire, există o varietate de alimente care sunt bogate în proteine și care împreună hrănesc energia scăzută din zilele întunecate. În această perioadă a anului încerc să mă înconjor de preparate calde, dar mai ales de mese care sunt pregătite și gătite în aceeași zi. Și chiar dacă vremea de afară nu-i așa de înfloritoare, caut mereu să transform orice prânz într-o primăvară. Culorile sunt ușor de găsit în orice anotimp, trebuie doar să îți dorești să privești mai atent opțiunile pe care le ai în jurul tău. 

Images courtesy of Sabina Stănciucu.

Bistro Raw Vegan este un business de familie și un început antreprenorial curajos. Roxana și Vilarina sunt două surori pasionate de culori și preparate simple. Le-am cunoscut în urmă cu doi ani atunci când le-am sunat ca să le spun că sunt profund dezamăgită de faptul că nu știu când este momentul oportun pentru a tăia un avocado.

Comandasem online o salată raw și spre suprinderea mea fructul de avocado nu era copt, așă că mi-am notat în agendă să revin cu un telefon pentru a povesti despre ce pot face astfel încât să nu se mai întâmple o astfel de greșeală nevinovată în farfuriile clienților.

Roxana s-a bucurat să descopere un client atât de implicat, iar eu m-am entuziasmat să găsesc o bucătărie pregătită nu doar să asculte ce am de zis, dar împreună să găsim soluții pentru o livrare mai bună. Am înțeles cât de greu este să găsești un avocado ready to eat, din punctul de vedere al unui business care lucrează cu volume și cantități mari, iar în cele din urmă am devenit colaboratori.

Cei de la Bistro fac ce știu eu să facă mai bine, adică să gătească, iar eu am oportunitatea să-mi explorez pasiunile: food styling și food photography. Rolul meu în acest proiect este să surprind bucuria pe care culorile o aduc într-o zi obișnuită de birou atunci când ni se livrează un prânz așa de jucăuș. Folosesc lumină naturală, iar editul de fotografie se întâmplă în offline, în viața reală.

Potrivesc și asortez porțiile bucuroase de verde viu astfel încât în cele din urmă să am un singur rezultat: o compoziție echilibrată nu doar vizual ci și nutritiv.

În imagini:

1. Supă cremă de năut: boabe de năut, ceapă, roşii, coriandru, chimen, piper, sare de himalaya.

2. Supă cremă de brocoli: flori de broccoli, cartof, ţelină, ceapă, piper, sare de himalaya.

3. Salată proteică de năut: boane de năut hidratate, castravete, roșie, ceapă roșie, lămâie, sare de Himalaya, ulei, pătrunjel, sos tahini pregătit în bucătăria celor de la Bistro.

4. Salată grecească: salată verde, măsline kalamata, tofu, ulei de măsline, roşie, castravete, ceapă roşie, oregano, sare de himalaya.

5. Salată de ciuperci: ciuperci, mărar, caju, turmeric, castravete, usturoi, sare de himalaya.

6. Fresh juices: sfeclă și morcov.

 
Food styling_Nature Project
Avocado Toast Food Styling_The Nature Project
 
Food styling raw vegan_The Nature Project
Fresh juice-Food Styling-The Nature Project

Mia este ninja manager la Mark si cofondator Yoga City. Terenul ei de joaca sunt deadline-urile si brief-urile de zi cu zi. Intre strategie si solutii de marketing, nicio zi nu seamana cu alta. Uneori pe platoul de filmare, alteori in brainstorming-uri cu echipa de creatie, biroul Miei este oriunde exista conexiune buna la Internet. In timpul liber incearca sa schimbe orasul prin proiecte curajoase si sanatoase: de la idei de business noi la coordonarea unor start-up-uri si initiative locale.